Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Prodej domu, 580 m2, Tašov

4 990 000 czk / za nemovitost

Prodej rodinného domu, 580 m2, Tašov

Nemovitost, kterou vám zde představím byla centrem tehdejšího Tašova. Takový dům kultury své doby. A opravdu tomu tak je. Nejedná se o zájezdní hostinec s hostinskými pokoji, maštalemi pro koně apod. Ale od základu byla postavena jako kulturní centrum pro celou obec a snad i pro blízké okolí. Takové komunitní centrum, jak bychom dnes takový objekt nazvali. Kdo ji postavil není známo. Obec? Zkrášlovací spolek? Nějaký tehdejší podnikatel v gastronomii a zábavě? Nevím. Je však jisté, že s výstavbou se začalo až po roce 1835. Z této doby existují historické mapy – tzv. Císařské otisky. Na takové mapě starého Tašova, dříve Taschow, je v místě nynější stavby patrné jedno malé stavení, za kterým se rozprostíraly pozemky. Pozemky zůstaly, stavení bylo zbouráno a na jeho místě byla postavena hospoda. Základy tvoří sklepení, které se rozprostírá po celém půdorysu budovy. Je přístupné z pozemku náležící hospodě. Přízemí je přístupné v místech křižovatky Tašov – Proboštov. Po levé straně budovy byla hospoda s výčepem, po pravé straně prý býval obchod a později také úřad obce. Prostorné schodiště propojuje přízemí s prvním patrem, kterému vévodí sál. Velký a prostorný sál s parketami, vysokým stropem a okny ze tří stran. Vedlejší menší místnost je výčep. Propojený se sálem velkým výdejovým oknem a dveřmi. Sál a výčep tvoří převážnou část tohoto patra. Nově se zde vybudoval menší byt 1+1 s vlastním sociálním zázemím. A z prvního patra vás další prostorné schodiště dovede na půdu. Půda je krásným zakončením hospody. Krásný krov, přiznané dřevo, do štítu tak vysoko, že by zde mohl vzniknout krásný a velmi prostorný mezonetový byt. Jsou se přivedeny sítě a to odtok odpadních vod, elektřina a voda. Takže s využitím krovu se počítalo.

Pakliže si hospodu koupíte, náleží k ní pozemky o celkové rozloze 31 338 m2 a navíc k tomu 433 m2 zastavěné plochy. Nyní je pozemek převážně zalesněn. Avšak před válkou byly pozemky vysekány a rostly zde ovocné stromy, sekala se tráva na seno. Pod budovou je menší rovinatý pozemek o výměře 596 m2, který jako jediný je platným ÚP veden pro výstavbu domu. Je zde možnost rozšířit zázemí hospody např. o menší objekt s hostinskými pokoji.

Pár technických údajů. Objekt hospody je veden jako ‚objekt občanské vybavenosti‘. Je přímo napojen na kanalizační síť, elektřinu, vodovodní řád a plyn. Je zde nová elektroinstalace, základy hospody byly v místě silnice izolovány. Střecha je v perfektním stavu. Vytápění je zajištěno plynový kotlem umístěným ve sklepení s rozvody do všech částí objektu.
Číslo zakázky: 024-NP06763
Město: Tašov
Počet nadzemních podlaží objektu: 2
Celková plocha: 580 m2
Plocha pozemku: 433 m2
Zastavěná plocha: 320 m2
Plocha zahrady: 31338 m2
Typ nemovitosti: Domy
Poloha domu: Samostatný
Druh objektu: Cihlová
Stav objektu: Velmi dobrý
Energetická náročnost budovy: G
Garáž: Ne
Topení: Ústřední - plynové
Doprava: Silnice, Autobus
Voda: Zdroj pro celý objekt, Dálkový vodovod
Odpad: Kanalizace
Plyn: Plynovod
Balkón: Ne
Lodžie: Ne
Sklep: 194
Výtah: Ne

Mám zájem o nemovitost

Virtuální prohlídka

Tuto nemovitost vám rád(a) představí

Aleš Čížek

Čížek Aleš


 
Tel. na makléře:
+420 739 500 522

Potřebujete poradit / máte zájem o prohlídku?